Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Samsun Valisi İbrahim Şahin, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Vali Şahin, mesajında, muhtarların çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından birisi olan yönetime katılımcılığı kolaylaştırmakla birlikte demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturduğunu aktardı.

        Muhtar kelimesinin "seçilmiş" anlamına geldiğini belirten Şahin, "Muhtarlık teşkilatının kurulmasından önce köy ve mahallelerde halk ile hükümet ilişkilerinde aracılık yapan kimseler bulunmakta ve bunlara 'kethüda', 'ihtiyar' denilmekteydi. Bugünkü haliyle muhtarlık teşkilatına giden yol 2. Mahmut döneminde 19 Ekim 1829 yılında yayınlanan Hatt-ı Humayun açılmıştır. Zaman içinde de Muhtarlık Müessesesi bugünkü halini almıştır." ifadelerini kullandı.

        Bu yıl Muhtarlar Gününü buruk bir şekilde kutlayacaklarını kaydeden Şahin, şunları kaydetti:

        "15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe girişimine karşı koyarken, Ankara Kazan ilçesi Ahi Mahallesi Muhtarı Ali Anar, İstanbul Kadıköy ilçesi Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş, şehit olmuştur. Yine bundan birkaç gün önce İçişleri Bakanlığınca Van Erciş Belediyesi Meclis üyeliği için görevlendirilen Latifiye Mahallesi Muhtarı Mehmet Şerif Doğu, terör örgütünün hain saldırısı sonucu hayatını kaybetmiştir. Muhtarlarımıza Allah’tan rahmet, kederli aileleri ile tüm muhtarlarımıza sabır ve başsağlığı diliyorum. Demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü en kalbi duygularımla kutluyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler