Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Beypazarı'nda, çeşitli afetlerden zarar gören çiftçilere, tohum desteğinde bulunuldu.

        İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanlığının destekleriyle gerçekleştirilen tohum yardımı, 8 köyde dolu ve sel afetine maruz kalan 347 çiftçiye dağıtıldı.

        Tohum dağıtım töreninde konuşan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ekici, Beypazarı ilçesinde zarar gören 347 çiftçiye 382 ton tohum desteğinde bulunulduğunu dile getirdi.

        İlçe genelinde, 19 bin 670 dekar alanda afet zararı tespitinin yapıldığını belirten Ekici, şunları kaydetti:

        "Dolu ve selden Beypazarı'nda 8 köyün arazileri zarar gördü. Bugün Ankara Büyükşehir Belediyesinin katkı ve destekleriyle siz çiftçilerimize, tohumluk, arpa, buğday, fiğ, yonca ve nohut desteğimiz başlamıştır. Beypazarı ilçesinde 184 çiftçiye 266 ton arpa, 129 çiftçiye 110 ton buğday,16 çiftçiye fiğ, 7 çiftçiye 800 kilogram yonca ve 11 çiftçiye de 2 ton nohut tohumu desteği gerçekleşti."

        Dağıtım törenine, Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Başkanı Veli Altunkaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi Jeotermal Kaynaklar ve Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Özgür Güven ve çiftçiler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler