Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Erçiş’te, Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

        Tören, kaymakamlık önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

        İlçe merkezinde bulunan mahalle ve bağlı köy muhtarları adına Harun Akbay tarafından Atatürk anıtına çelenk sundu.

        Törenin ardından Erçiş Belediyesi tarafından muhtarlara öğretmen evinde yemek verildi.

        İçişleri Bakanlığınca Erçiş Belediye Başkanı olarak görevlendirilen Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar, burada yaptığı konuşmada, 19 Ekim muhtarlar gününün ülkede ilk defa kutlandığını söyledi.

        Kaymakam Yaşar, şöyle konuştu:

        "Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle, İçişler Bakanlığımızın öncülüğünde 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak ilan edildi ve biz de bunun ilkini yapıyoruz. Belediye ve Kaymakamlığımızı son bir aydır tek kurum gibi yönetiyoruz. Daha sorunları anlama, projelendirme ve kaynak arayışı safhasındayız. Bu güne kadar belediyemize uğrayan muhtarlarımıza plansız programsız kurumu tam olarak tanımamıza rağmen elimizden gelen desteği vermeye çalıştık. Bundan sonra inşallah 2017 Ocak ayında itibaren daha sistematik, daha sorunlarımızı önceleyen gerek belediye, gerek kaymakamlığımız aracılığıyla sizlerin yanında olacağız. Mehmet Şefik Doğu muhtarımıza yapılan alçakça hain saldırıyı kınayarak, kendisine rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun. Hepinizden Allah rızası için Mehmet Şefik Doğu muhtarımıza Fatiha okumanızı diliyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler