Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de 2016 yılı son İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

        Gümüşhane Valisi Okay Memiş başkanlığında, Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, kaymakamlar, bölge müdürleri, ilçe belediye başkanları ve kurum müdürleri katıldı.

        Vali Memiş, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, yatırımcı kuruluşlara teşekkür etti.

        Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün Gümüşhane’de önemli yatırımları olduğunu belirten Memiş, "Ulaştırma Bakanlığı’nın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın bakanlığı döneminden başlamak üzere Cumhuriyet tarihinde görmediğimiz yatırımları var. Sadece Kösdere’den Gümüşhane’ye kadar olan bölümde 1 milyar liralık bir işi var. Gümüşhane bir tüneller kenti, 52 tane tüneli var. Türkiye’de en çok tünel yapılan ili Gümüşhane. Zigana Tüneli dünyanın en uzun ikinci, Avrupa’nın ise en uzun tüneli olacak." diye konuştu.

        Memiş, DSİ’nin Gümüşhane’de 26 gölet inşaatının devam ettiğine de işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "DSİ’nin 550 milyon liralık bir yatırım bedeli var. Türkiye'de en fazla gölet Gümüşhane'de var. İki yıl içerisinde gölet inşaatları bittiğinde Kelkit havzasında 500 bin dönüm alan sulanabilir olacak. Kelkit vadisini Türkiye’nin organik tarım yapmak gibi bir hedefimiz var. Tüm bölge müdürlüklerinin Gümüşhane’ye yaptıkları yatırımlardan memnuniyet duyuyorum."

        Bölge müdürlerinin Gümüşhane’nin talepleri konusunda çok hassas olduğunu da dile getiren Memiş, Gümüşhane’ye çok güzel hizmetlerin geldiğini ve halkının da bu hizmetleri fazlasıyla hak ettiğini kaydetti.

        Vali Memiş, yatırım anlamında KÖYDES çalışmalarının da devam ettiğini anlatarak, 2016 yılı SODES programı üzerinde de çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

        Toplantıda, yatırımcı kuruluşların müdürleri de, kurumlarının yaptığı yatırımlarla ilgili bilgi aktardı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler