Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Binali Yıldırım'ın kararıyla 19 Ekim'in, Muhtarlar Günü olarak kutlanmaya başlandığına dikkat çeken Zolan, "Cumhurbaşkanımız muhtarlığın ne kadar önemli olduğunu tüm Türkiye'ye gösterdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde her birinizi sırayla davet ediyor. Sizlerin taleplerini dinliyor. Muhtarlık demek demokrasinin, yerel yönetimlerin başladığı yer demek. Onun için sizler millet ile devlet arasında köprü vazifesi görüyorsunuz." dedi.

        Denizli'deki 622 mahallenin muhtarı ile devamlı temas halinde olmayı arzu ettiklerini vurgulayan Zolan, şu ifadeleri kullandı:

        "Sizler bize geldiğinizde 'randevun var mı' diye sorulmaz. Muhtarlarımız randevusuz gelme hakkına sahipler. Çünkü siz binlerce insanımızın derdine derman olmak için geliyorsunuz. Sizler bizim çalışma arkadaşlarımızsınız. Bu şehirde ne güzellik varsa bunu birlikte başarıyoruz. Denizli şantiye havasına döndü. Her tarafta çalışma var. Ortada eser bırakma ve milletin derdine derman olma kaygısı var. Şehir dışındaki ziyaretlerimizde Denizli'nin değişimini ve güzelliğini çok net bir şekilde ifade ediyorlar. Bunu birlikte başardık, birlikte güzellikler yapmaya devam edeceğiz."

        - Tavas'ta 19 Ekim Muhtarlar Günü

        Tavas'ta 19 Ekim Muhtarlar Günü olması dolayısıyla tören düzenlendi. Tavas Kaymakamlığı önünde Atatürk Anıtına çelenk konulan törende 50 mahalle muhtarını temsilen Tavas Yeni Mahalle Muhtarı Ahmet Turanlı günün önemini belirten konuşma yaptı.

        Turanlı, "Bizi bugünü kutlamakla onure eden ilk başta Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Biz muhtarlar, bulunduğumuz mahallede devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmekteyiz. Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapı muhtarlardır." dedi.

        Muhtarlar törenin ardından Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne ziyarette bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler