Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Muş Şubesi, 3 firma ile birlikte Van'da düzenlenecek İran İhracat Zirvesi Fuarına katılacak.

        TÜMSİAD Muş Şubesi Başkanı Murat Meriç, gazetecilere yaptığı açıklamada, üretici 3 firma ile birlikte 27-30 Ekim tarihleri arasında Van'da yapılacak İran İhracat Zirvesi Fuarı’na katılacaklarını söyledi.

        Coğrafik konum nedeniyle İran pazarında daha aktif olmaları gerektiğini belirten Meriç, şunları söyledi:

        "Türkiye-İran ihracat zirvesi ismiyle anılan fuar Van Kongre Fuar Merkezin'de yapılacak. Bölge illerin iç pazarda istediğini elde edemediği ve bu nedenle İran pazarına ihtiyaç duyduğunu söylememiz de fayda vardır. İran ekonomisinin almış olduğu kararla, İran ile daha sağlıklı ve yüksek miktarlarda ihracat yapabileceğiz. Dünyanın göz diktiği İran pazarına bulunduğumuz coğrafik konum nedeniyle daha aktif olmamız gerekiyor. İran Hükümetinin devlet bakanları ve 300 kişilik alım heyeti, ekonomi bakanımız ve bölge esnafları fuara katılım sağlayacak. 27-30 Ekim tarihleri arasında yapılacak fuara TÜMSİAD Muş Şubesi olarak üretici üç firmamızla katılmayı düşünüyoruz. İlimiz adına bu pazarı boş bırakmayı düşünmüyoruz. Firmalarımıza gereken bütün desteği sağlayacağız."

        Firmalarının bölgede stratejik bir öneme sahip olduğunu aktaran Muş Plastik Firması sahibi Mahsum Özdemir ise, "İran İhracat Zirvesi ve Fuarına katılmamız, bölgesel olarak güçlü konumumuz ve firmamızın büyüme stratejisi kapsamında büyük önem arz etmektedir. Fuar zirvesinde yeni pazar, ham madde ve müşteri potansiyeli yakalayacağımızı umuyorum." şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler