Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL (AA) - Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Sağlık Bakanlığınca başlatılan "Obeziteyle Mücadele Hareketli Yaşam" projesi kapsamında pedal çevirdi.

        Sağlık Bakanlığınca başlatılan "Obeziteyle Mücadele Hareketli Yaşam Projesi" kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğünce Bingöl Üniversitesi'ne 400 bisiklet verildi.

        Bingöl Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen protokol töreninde konuşan Vali Köşger, devletlerin güçlenmesi ve toplumların refahının artmasının takdir edilen bir durum olduğunu belirtti.

        Köşger, toplumsal refahın artması, ülkelerin gelişmesinin bir takım istenmeyen etkiler de ortaya çıkardığını ve bunlardan birisinin de obezite sorunu olduğunu söyledi.

        Toplum olarak gelişmiş ülkelerin sorunu haline gelmiş obezite tuzağına yakalanılmaması gerektiğini dile getiren Köşger, şunları söyledi:

        "Ülkemiz de gelişen bir toplum. Orta gelir tuzağını da takılmadan geçersek çok daha gelişmiş ve ferah bir ülke olacağız. Ancak bizim de, gelişmiş ülkelerin sorunu haline gelmiş bu obezite tuzağına yakalanmamız lazım. Bugün sizlere hediye edeceğimiz 400 bisiklet ile toplumda örnek olması gereken üniversite öğrencileri ve üniversite mezunlarımızın daha çok spor yapmalarını sağlayacak bir hareketin fitilini ateşlemiş oluyoruz. Sizler topluma öncü olmalısınız. Bisiklet sürmeyi sadece boş zaman faaliyeti olarak değil, ulaşım amacı ile de kullanılması için projeler geliştiriliyor."

        Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ise, sağlık için atılacak adıma üniversite olarak katkı sunacaklarını belirtti.

        Halk Sağlığı Müdürlüğünce üniversiteye verilecek 400 bisiklet için park alanı oluşturacaklarını aktaran Rektör Çapak, "Park alanına koyacağımız bisikletleri öğrencilerimiz istedikleri zaman kullanabilecekler. Bisikletler bizim açımızdan önemli. Gönlümüzde Meslek Yüksek Okulumuz ile kampüsümüz arasında bir yol var. Bu yolu hem bisiklet kullanımı için, hem de gidiş gelişler için kullanacağız ve bu şekilde hem hocalarımız, hem de öğrencilerimiz rahat edecekler. Üniversitemizi hem sağlıklı yaşam açısından, hem de diğer açılardan çok daha ileri noktalara taşıyacağız." diye konuştu.

        Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vedat Söyiler de, bulaşıcı olmayan hastalıkların günümüzde hızla yayıldığını, 2008’de meydana gelen ölümlerin yüzde 63’üne bunların neden olduğunu vurguladı.

        Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında Bingöl’de 8 Ekim 2015 tarihinden bugüne 2 bin 107 bisiklet dağıtıldığını anımsatan Söyiler, Bingöl Üniversitesi’ne verilecek 400 bisiklet ve Bingöl Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Müftülüğü'ne verileceklerle birlikte 3 bini geçeceğini belirtti.

        Konuşmaların ardından Çapak ile Söyiler, 400 bisikletin teslimi için hazırlanan protokolü imzaladı.

        Törenin ardından Vali Köşger, Çapak, kurum müdürleri ve üniversite öğrencileriyle birlikte kampüs alanında sağlıklı yaşam için pedal çevirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler