Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - 2. Şeffaflık Çalıştayı, elektrik piyasasının işletim faaliyetlerini yürüten Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) tarafından gerçekleştirildi.

        EPİAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Talat Ulussever, İstanbul'daki bir otelde düzenlenen ve "enerji piyasasında şeffaflık" konusunun detaylarının tartışıldığı çalıştayda yaptığı konuşmada, "şeffaflık" kavramının sadece enerji piyasası için değil, tüm piyasalar için önemi her geçen gün biraz daha iyi anlaşılan bir kavram olduğunu söyledi.

        Ulussever, "şeffaflık" ve "sorumluluk" kavramlarının enerji politikaları ve mali politikaların önemli unsurları olduğunu belirterek, söz konusu çalıştayın adil, güvenilir ve etkin bir enerji piyasasının oluşumuna ciddi katkılar sağlayacağını aktardı.

        Çalıştayda, "Elektrik Piyasalarında Şeffaflığa İlişkin Durum Analizi" ve "Elektrik Piyasalarında Şeffaflığın Teminine İlişkin Çözüm Önerileri" konulu oturumlar gerçekleştirildi.

        Çalıştaya, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile başta piyasa katılımcıları olmak üzere çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler