Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AYDIN (AA) - AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "Geçmişi 1829 yılına dayanan muhtarlık müessesesi, ülkemizde yerel demokrasinin en önemli örneğini oluşturmaktadır." dedi.

        Erdem, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, "19 Ekim 2015 tarih ve 29 bin 507 sayılı Başbakanlık Genelgesiyle 19 Ekim’in Muhtarlar Günü olarak kutlanmasının kabul ve ilan edilmesi, devletimiz ve hükümetimizce yerel hizmet birimi olarak muhtarlarımıza verilen önem ve değerin göstergesidir." ifadelerini kullandı.

        15 Temmuz şehitleri arasında iki muhtarın da olduğunu anımsatan Erdem, "15 Temmuz şehitlerimiz arasında iki de muhtarımızın olması, muhtarlarımızın ülkesine, milletine sahip çıkma kararlılıklarını canlarıyla ortaya koyduklarını göstermiştir." diye konuştu.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlarla buluşmasında söylediği, "Cumhurbaşkanı olarak seçilmişim ve benim muhtarım da seçilmiş. Demokrasi noktasında benim muhtarımla aramda bir fark yok. O da seçilmiş ben de" sözlerini hatırlatan Erdem, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu ifadelerle, seçilmişlerin, demokrasi kültürünün gelişmesine önemli ölçüde katkı sağladığına vurgu yaptığını belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler