Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİNOP (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Sinop'ta sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

        Elvan, Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde düzenlenen istişare toplantısında, Sinop'un doğal güzelliğiyle bünyesinde bir turizm potansiyeli barındırdığını söyledi.

        Sinop'un geleceğinin şimdiden planlaması gerektiğini ifaden eden Elvan, "O zaman kalkınma da gelişme de olur." dedi.

        Teşviklerin önem taşıdığını ancak kalkınma için bir baş aktör olmadığını anlatan Elvan, şöyle konuştu:

        "Yani bir teşvik sistemiyle bir ili kalkındırmayı hedefliyorsanız yanılırsınız. Elbette teşvik önemlidir. Ama gerekli koşullar sağlanmadıkça istediğimiz kadar teşvik verelim, bir netice alamazsınız. Çünkü bir işte önemli olan, o işin sürdürülebilir olmasıdır, yatırım yapılıp yapılmaması değildir. Siz yatırımı yaparsınız ancak 1-2 yıl sonra o işletmeyi kapatmak durumunda kalabilirsiniz. Önemli olan o işletmeyi sürdürülebilir kılmaktır. Bu noktada insan kaynağı, sahiplenme duygusu, bunlara hepimizin sahip olması lazım. Tek bir hedefe hep birlikte odaklanmanız lazım."

        Yeni dönemde insan kaynaklarının yetiştirilmesine daha fazla önem vereceklerini vurgulayan Elvan, bu sayede illerin kalkınmasını hızlandıracaklarını kaydetti.

        Bakan Elvan'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler