Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde beyaz bayrak ve sertifika almaya hak kazanan 17 okula bayrak ve sertifikaları düzenlenen törende verildi.

        Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları arasında imzalanan protokol kapsamında, Konya’da 2016 yılı içerisinde ilçe denetim komisyonlarınca denetimleri yapılarak beyaz bayrak ve sertifikası almaya hak kazanan 19 okul belirlendi.

        Bu okullardan 17'sine ilçede düzenlenen törende "beyaz bayrak" sertifikası verildi. Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, Beyşehir’de geçtiğimiz yıl da 9 okulun beyaz bayrak sertifikası almaya hak kazandığını söyledi.

        Bu yıl da 17 okulun beyaz bayrak aldığını ifade eden Konuk, "Son iki yıl içerisinde Beyşehir'de beyaz bayrak alan okul sayısı 26’ya ulaştı. İl genelinde ilçe olarak bu konuda ciddi manada öndeyiz. Hedefimiz bir sonraki eğitim öğretim yılında ilçe genelindeki tüm okullara bu sertifikayı kazandırmak." dedi.

        Beyşehir İlçe Sağlık Müdürü Durmuş Ali Turgut da konuşmasında, oluşan tablonun Beyşehir adına gurur verici olduğunu belirterek, "Diğer ilçelere nazaran Beyşehir olarak açık ara öndeyiz. Yani rakip tanımıyoruz. Bunun sebebi, Milli Eğitim ve Sağlık teşkilatlarının sıkı bir şekilde, işbirliği içerisinde çalışmasıdır. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, belge alan okullarımızı tebrik ediyoruz." diye konuştu.

        Konuşmaların ardından beyaz bayrak almaya hak kazanan okullara bayrak ve sertifikaları verildi.

        Törene, Mili Eğitim Müdürü Musa Konuk, İlçe Sağlık Müdürü Durmuş Ali Turgut, İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayındır, Mili Eğitim Şubesi müdürleri ve beyaz bayrak almaya hak kazanan okulların müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler