Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ / SİVAS (AA) - Kayseri ve Sivas'ta bu hafta çeşitli kültür sanat etkinlikleri gerçekleştirilecek.

        Kayseri Büyükşehir Belediyesinin etkinlikleri kapsamında "Fareler ve İnsanlar" adlı oyun sahnelenecek. İstanbul Temaşa Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahneye konulacak iki perdelik oyun, 22 Ekim Cumartesi günü saat 19.30'da izleyiciyle buluşacak. Şehir Tiyatrosu'ndaki oyun, ücretsiz olarak izlenebilecek.

        Öte yandan hafta boyunca iki çocuk oyunu da minik tiyatroseverlerle buluşacak.

        Birdirbir Çocuk Tiyatrosu tarafından "Çizgi Diyarında Bir Gün" adlı çocuk oyunu, Şehir Tiyatrosu'nda 22 Ekim'de saat 12.00 ve 15.00'te ücretsiz olarak takip edilebilecek.

        İzlediği çizgi filmdeki karakterlerle arkadaşlık kuran bir çocuğun hikayesini anlatan oyun, çizgi film izlerken kitap okumanın da ihmal edilmemesini konu alıyor.

        Yine "Arı Maya" adlı müzikli, danslı çocuk oyunu da 23 Ekim'de sahnelenecek.

        TiyatroMask ekibi tarafından hazırlanan, Seda Vardarlı'nın uyarlayıp yönettiği oyun, Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi'nde saat 12.00 ve saat 15.00'da ücretsiz izlenebilecek.

        - Sivas

        Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT) "Fehim Paşa Konağı" oyununu sahnelemeye devam edecek.

        Turgut Özakman'ın kaleme aldığı, Tomris Çetinel'in yönettiği oyunda, Ozan Kalkan, Ömer Eryiğit, Kerem Yücel, Serkan Yanar, İsmail Tütüncü, Selçuk Veysel Zurnazanlı, Burçhan Göze, İnanç Keteci, Volkan Gündüz, Burak Fındıkçı, Özge Günay Göze, Neyra Karaböcü, Göksu Girişken, Derya Kaçmaz, Esra Atasever, Ezgi Koç, Nihal Kuruçay ve Sedanur Ünlü rol alıyor.

        2. Meşrutiyet'in arifesinde geçen oyunun konusu kısaca şöyle:

        "Eski Kabadayı Rasim Baba'nın oğlu Yusuf gölge oyunuyla ilgilenmektedir. Bu durum Rasim Baba'yı rahatsız etmektedir. Oğlunun da kendisi gibi Fehim Paşa'ya bağlı ünlü bir kabadayı olmasını isteyen Rasim Baba, oğlunu Fehim Paşa'nın konağına götürür. Fakat Yusuf'un karagöz oynatıcısı olduğu öğrenilince, Rasim Baba büyük bir hayal kırıklığı yaşar. Oğlu Yusuf, konaktaki kadınları eğlendirmek için bizzat Fehim Paşa tarafından gölge oyuncusu olarak görevlendirilir. Bir de üstüne Yusuf, Fehim Paşa'nın kızına aşık olunca büyük siyasi karışıklıkların, iktidar kavgalarının ortasında eğlenceli olaylar dizisi gelişir."

        Oyun, Atatürk Kültür Merkezi'nde bugün ve yarın saat 19.30'da, 22 Ekim'de ise 14.00 ve 19.30'da izlenebilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler