Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇİN - Rusya'da yaşayan Azeri asıllı İrade Mustafaoğul, 16 yıl önce 7 yaşındayken kaçırılan oğlunun Antalya'da 9 yıldır Gülsüm Kabadayı tarafından bakılan Umut olabileceğini iddia ederek Umut'u yaşadığı Korkuteli ilçesinde ziyaret etti.

        Felçli olan Umut'un 9 yıldır bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı, AA muhabire yaptığı açıklamada, Rusya'daki kayıpları arayan bir programa katılan Azeri İrade Mustafaoğul'un 16 yıl önce 7 yaşındayken kaçırılan Kenan isimli oğlunu aradığını ifade etti. Programda Umut'un fotoğraflarının gösterildiğini ve Mustafaoğul'un fotoğrafları diğer iki oğluna çok benzettiğini kaydeden Kabadayı, programın ardından kadının Umut'u görmek için, yaşadıkları Antalya'nın Korkuteli ilçesine geldiğini anlattı.

        Umut'u felçli görünce kadının çok üzüldüğünü belirten Kabadayı, "Kadın Umut'u annesi gibi kokladı ve sevdi. Umut da onu görünce elini kaldırdı ve gülmeye başladı. Umut ilk defa bir yabancıya böyle bir tepki verdi. Kadın uzun süre Umut'un yanından ayrılmadı ve Umut'a kaybettiği 'Kenan' adıyla seslendi. Kadın diğer iki çocuğunun fotoğrafını gösterdi. Özellikle büyük çocuk Umut'a benziyor. Umut'un yapılan kemik incelemesinde 1992 doğumlu olduğu tahmin edilmişti. Bu kadının da 16 yıl önce 7 yaşındayken kaçırılan oğlu 1993 doğumluymuş. Yaşları birbirine uyuyor." dedi.

        - DNA testi yapılacak

        Kadının Rusya'ya döndükten sonra tercüman aracılığıyla kendisine her gün sosyal medyadan mesaj yazdığını anlatan Kabadayı, "Bana Rusya'da hukuki işlem başlattığını söyledi. Antalya'ya tekrar gelip Cumhuriyet Savcılığına başvuracağını ve DNA karşılaştırması isteyeceğini söyledi. Umut'un oğlu olduğuna inanıyor." dedi.

        Kadının DNA testi sonucunda Umut'un gerçek annesi çıkması halinde ne yapacağını bilmediğini vurgulayan Kabadayı, "Umut'un tedavisi için gerçek annesinin bulunmasını istiyorum. Umut artık benim oğlum gibi. Gerçek annesi çıksa bile onu vermeye niyetim yok. 9 yıldır ona gece gündüz bakıyorum. Gerçek annesi çıkması halinde tek beklentim Umut'un tedavisi için ona moral desteği vermesi." diye konuştu.

        - "Umut"un hikayesi

        Ağustos 2008'de Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören bir yakınına refakat eden Gülsüm Kabadayı, geçirdiği trafik kazası sonucu aynı hastanenin yoğun bakım servisinde kalan ve adı bile bilinmeyen gençle ilgilenmeye başlamıştı. Gence yaklaşık 2 ay gönüllü olarak bakan Kabadayı, vücudunun hiçbir yeri tutmayan, bilinci kapalı olan ve ismini "Umut" koyduğu genci evine götürerek ona sahip çıkmıştı.

        Kabadayı, fiziki özellikleri ve Rusça şarkılara tepki verdiği için Umut'un Rus olduğunu düşünmeye başlamıştı. Kabadayı, bunun üzerine Rusya'daki bir televizyona konuk olmuş ve programdakiler tarafından ayakta alkışlanmıştı. Fedakarlığıyla dünyanın tanıdığı bir isim haline gelen ve "yılın annesi" ödüllerini de alan Kabadayı, Umut'u Samsun'daki bir özel rehabilitasyon merkezine götürmüş ve buradaki tedavinin ardından Umut, oturmaya ve başını dik tutabilmeye başlamıştı.

        Kabadayı, bir süredir de elini kaldırabilen ve "Anne" diyebilen Umut'a Korkuteli ilçesindeki evlerinde bakmaya devam ediyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler