Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Uluslararası Orta Doğu Barış Araştırma Merkezi (IMPR Humanitarian) Spor Aktiviteleri Koordinatörü Serkan Demir, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile IMPR Humanitarian tarafından düzenlenen "Yeşil sahada barış için kardeşlik" turnuvasının, Suriyeli ve Türk gençleri kaynaştırıp, birbirlerine yaklaştırdığını söyledi.

        Demir, turnuva kapsamında Hatay'da Suriyeli ve Türk gençlerden oluşturulan futbol takımının Antakya Nazım Koka Sahası'nda gerçekleştirdiği hazırlık maçı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, turnuvanın Türkiye'de bulunan Suriyeli sığınmacı gençlerin spora yöneltilmesi, sporun toplumlar arasındaki iş birliği ve ilişkileri güçlendirmesi amacıyla düzenlendiğini belirtti.

        Demir, turnuva kapsamında Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı 16 ilde birer takım oluşturduklarını anımsatarak, müsabakaların devam ettiğini kaydetti.

        Her takımın 9'u Suriyeli, 9'u da Türk gençlerden oluşturulduğunu ifade eden Serkan Demir, şöyle konuştu:

        ''Turnuvanın çeyrek finali aralık ayının sonuna doğru Antalya'daki bir otelde yapılacak. Ardından yarı finale kalan 4 takımımızı Bursa'ya götüreceğiz. Orada oynanacak yarı final maçlarından sonra ocak ayının başında Ankara'da final organizasyonu yapacağız. Projeyle Suriyeli ve Türk vatandaşlarımızı kaynaştırmayı hedefledik. Gördük ki spor her alanda olduğu gibi insanları birbirine yaklaştırdı ve kaynaştırdı.''

        Antakya Gençlik Merkezi Gençlik Lideri İhsan Ağca da gençlerin kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerini destekleyerek sağlıklı zaman geçirmeleri noktasında çalışmalar yürüttüklerini aktararak, sporun birleştirici gücüyle birlikte Suriyeli ve Türk gençlerin kaynaşmalarını, birliktelik ruhunu yakalamalarını sağlamak amacıyla faaliyet yürüttüklerini ifade etti.

        Takım oyuncusu Osman Yıldırım, turnuva sayesinde Suriyeli arkadaşlarıyla iyi vakit geçirdiklerini, onları daha iyi tanıdıklarını ve içinde bulundukları sıkıntıları anladıklarını kaydetti.

        Suriyeli futbolcu Ammar Reşit ise turnuvayı düzenleyenlere teşekkür ederek, çok memnun olduklarını ve güzel zaman geçirdiklerini bildirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler