Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Marmaris'ten Dalyan'a günübirlik mavi tura çıkan turistler, ağırlığı yarım tondan fazla olduğu tahmin edilen ay balığıyla karşılaştı.

        Marmaris'ten Dalyan'a günübirlik tekne turuna katılan turistler, Köyceğiz'in Ekincik açıklarında ay balığı gördü. Dev bir balıkla karşılaşmanın şaşkınlığını ve heyecanını yaşayan turistler, bu anı ölümsüzleştirerek cep telefonlarıyla kayıt yaptı.

        Teknenin kaptanı Nail Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmaris'ten Dalyan'a olağan günlük turunu yaparken, rotasında Ekincik açıklarında deniz üstünde bir şey gördüğünü söyledi. Gördüğü şeyi denize atılmış poşet sandığını dile getiren Balcı, "Yaklaşınca bir balık olduğunu anladım. Ben de hayatımda ilk defa bu balığı gördüm. Tahminen, 500 kilodan fazlaydı. Turistler sordu ben de bilmediğim için internete girip baktım. Ay balığıydı. Turistlere bilgi verdim. Ürkmesin diye 5-10 dakika baktık, fazla yaklaşmadık." dedi.

        Balcı, yaptığı araştırmaya göre yaz aylarında Akdeniz bölgesinde yaşayan ay balığının etinin kötü koktuğunu söyledi. Türkiye'de Ege ve Marmara Denizi'nde nadir de olsa balığın görüldüğünü ifade eden Balcı, "1,5 ton ağırlığında olan da varmış. Eti de yenmiyormuş." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler