Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Karamürsel ilçesindeki engelsiz yaşam derneği, Diyarbakır'da yaşayan engelli vatandaşa tekerlekli sandalye gönderdi.

        Karamürsel Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Hatice Tiryaki ve yönetim kurulu üyesi Mahinur Gündüz, Diyarbakır’dan kendilerine sosyal medya üzerinden ulaşan kas hastası Mehmet Cananlamış'a tekerlekli sandalye gönderdi.

        Tiryaki, yaptığı açıklamada, böyle bir şeye vesile olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Diyarbakır'da ikamet eden 42 yaşındaki kas hastası Mehmet Cananlamış, 8 kardeşten 5'inin kas hastalığından dolayı engelli olduğunu ve sakat araba ihtiyacının giderilmesi için kendilerinden yardım talebinde bulunduğunu kaydetti.

        Bunun üzerine hemen harekete geçtiklerini vurgulayan Tiryaki, şunları söyledi:

        "Dernek olarak bu kişi ve aile ile ilgili araştırmalar sonucunda bu kişinin gerçekten bu hastalıkta olduğu ve sakat arabasına ihtiyaç duyduklarını tespit ettik. Derneğimiz tarafından temin edilen sakat arabasını Diyarbakır’da yaşayan engelli Mehmet Cananlamış, kardeşlerimizin gündelik yaşantısına bir nebze olsun rahatlama getirmek adına hediye ettik. Bu engelli aracı ulaştırmaktan ben ve yönetimdeki arkadaşlarımızın duyduğu memnuniyeti ifade edecek kelime bulamıyorum. Türkiye'nin hangi ilinde, ilçesinde köyünde olsun engelli kardeşlerimiz çocuklarımız bizler için aynı duygular içerisindedir. Ülkemizde hayırsever insanlarımızda çok fazladır. Yardıma ihtiyaç duyan engelli vatandaşlarımızda bir hayli fazladır. Derneğimizin bu konuda almış olduğu sosyal sorumluluk ilkemiz olmuştur."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler