Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Kayseri Valiliğince İl Emniyet Müdürlüğünce yürütülen asayiş olaylarına dikkat çekildi.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, 15 Temmuz-15 Ekim tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlüğü faaliyetleri kapsamında kişilere yönelik toplam 6 bin 130 suç olayı yaşandı.

        Kasten öldürme, kasten yaralama, tehdit, şantaj, cinsel saldırı, cinsel taciz gibi olaylardan 5 bin 811'nin failleri tespit edildi. 44 şüpheli tutuklandı, 319 olayla ilgiliyse ekiplerin detaylı çalışmaları devam ediyor.

        Aynı tarihlerde mala yönelik suçlar kapsamında 2 bin 299 olay meydana geldi. Bu olaylardan bin 135'inin failleri tespit edilerek adli makamlara teslim edildi.

        Olaylarla ilgili 55 kişi tutuklandı, bin 864 olayın aydınlatılması için çalışmalar sürdürülüyor.

        Öte yandan son bir hafta içinde yürütülen çalışmalarda daha önceki tarihlerde meydana gelen iş yerinden, evden, otomobilden yapılan 22 hırsızlık olayı aydınlatıldı. Hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikleri belirlenen 9 kişi tutuklandı.

        Ayrıca 3 ay içindeki olaylarda 45 silah, 67 av tüfeği, 72 kuru sıkı tabanca, 148 bıçak ve 485 fişek ele geçirildi.

        Son 3 ay içerisinde toplam 153 bin 233 kişinin GBT sorgulaması yapıldı, haklarında çeşitli suçlardan dolayı yakalama ve UYAP aranması bulunan 929 kişi yakalandı, adli mercilere sevk edilen 332 kişi de tutuklandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler