Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Sarıgöl ilçesinde yaşayan 81 yaşındaki Raşit Topdemir, dedesinden öğrendiği örgü sepet mesleğini teknolojiye rağmen yaşatmaya çalışıyor.

        Sarıgöl’de yaşayan ve kargı örgüsü sele ve sepet ile kaşıklık yaparak geçimini sağlayan Raşit Topdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada 7 yaşından bu yana mesleği bırakmadığını söyledi.

        Yaşı elverdiği sürece mesleğini sürdürmeye devam edeceğini kaydeden Topdemir, mesleğin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu dile getirdi.

        Geçmişte üzüm selesi, pazar çantası olarak kullanılan sepetlerin bugün talep görmediğini anlatan Topdemir, ilçedeki üzüm festivali için belediyeden gelen talep üzerine minyatür sepetler örmesiyle ürünlere ilginin arttığını kaydetti.

        Günde bir tane sele örebildiğini belirten Topoğlu, gelen siparişlere yanıt vermeye gayret ettiğini söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler