Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Sınırda yakalanan yavru kediler için düzenlenen ihalede kedileri hayvan severler satın aldı.

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, yurda kaçak olarak getirilmek istenen yavru kedilere gümrük memurlarınca el konuldu. Yavru kedilerin bazıları ise telef oldu.

        Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve Gümrük Kanunu uyarınca tasfiyelik hale gelen İran ve İngiliz melezi 6 yavru kedi için Kapıkule Sınır Kapısı’nda ihale düzenlendi. Kediler için yapılan ihaleye Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) temsilcisi ve bir pet shop sahibi katıldı.

        Yavru kediler, HAYTAP İstanbul Temsilcisi Zuhal Arslan tarafından 4 bin 250 lira bedelle satın alındı.

        İhale sonrası kediler yedieminde bulundukları Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan getirilerek Arslan'a teslim edildi.

        -"Mutlu olacakları yuvalar bulacağız"

        Zühal Arslan, ihaleyi kazandıkları için mutlu olduğunu ve kedileri tedavileri için kliniğe götüreceğini belirterek, şöyle konuştu:

        "Kedilerimizi sağlığına kavuştuktan sonra sahiplendireceğiz. Aslında 11 kedi vardı fakat hasta oldukları için bunların 5'i öldü. Şu an ihaleden 6 kedi almış olduk. Toplamda 4 bin 250 lira para ödedik. Aslında bu durum bana çok saçma geliyor. HAYTAP olarak 'satın alma, sahiplen' taraftarıyız biz. Keşke bürokrasi ve kurumlarda böyle şeyler olmasa da sadece sahiplenerek alabilseydik kedileri. İki gün önce veteriner hekimimizle biz buraya geldiğimizde kedilerde viral hastalık tespit edildi. Öncelikle hemen kliniğe götüreceğiz ve acilen tedavileri başlayacak. Daha sonra onlar için, ömür boyu çok sevecek ve terk etmeyecek, mutlu olacakları yuvalar bulacağız."

        Kedileri ücret almadan sahiplendireceklerini dile getiren Arslan, "Biz satın almaya kesinlikle karşıyız. Ben ihaleye şahsım adına katıldım ama bu organizasyon tamamen HAYTAP'a ait. Sonuç olarak kedileri HAYTAP adına almış olduk. Kedilerin tüm tedavileri ve masrafları karşılanacak." diye konuştu.

        Arslan, gümrük memurlarına teşekkür ederken gümrük kapılarında veteriner istihdam edilmesi gerektiğini söyledi.

        Veteriner Çağrı Akkın ise kedilerin sağlık durumlarının iyi olmadığını ifade etti. İshal ve gözlerinde enfeksiyon gibi hastalıklar bulunan kedileri kliniğe götürdüklerini dile getiren Akkın, sağlıklarına kavuşmaları için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler