Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA)- Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Kurulu’nda FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde ilçesinin nasım mücadele verdiğini anlattı.

        Kazan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, aynı Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türkiye Ulusal Heyet Üyesi de olan Ertürk'ün kongrenin 31’inci Genel Kurulu’nda Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland’ın ardından kürsüye çıktı.

        Ertürk, konuşmasında darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde halkın karşı koymasıyla bastırıldığını belirterek "Demokrasiye darbe yapan FETÖ’ye karşı Avrupa Konseyi’nde beraber çalıştığımız siz değerli dostlarımızın desteklerinin devamını dilerim” ifadelerini kullandı.

        Jagland'ın, darbe girişimi sonrasında Türkiye’yi ziyaret ederek verdiği destekten duyduğu memnuniyeti aktaran Ertürk, "Bu girişim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde vatansever güvenlik güçleri ile halkımızın karşı koyması sonucu kısa bir süre içerisinde bastırılmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

        Ertürk, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

        "Üzerlerine ateş açılma, bombalanma, tanklarla ezilme sureti ile sivil, polis ve askerden oluşan 241 kişi hayatını kaybetmiş, 2 bin 197 kişi de yaralanmıştır. Bizzat kendi ilçem olan Kazan’da 9 şehit ve 92 gazimiz bulunmaktadır. Sayın Jagland’ın ziyaretlerinde de bizzat gördüğü üzere MİT yerleşkesi, Ankara Emniyeti, Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi, Başbakanlık Binası ve Parlamento Binası uçak ve helikopterler ile bombalanmıştır. Bu konuda Avrupa Konseyi'ne, şahsınızda bize vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür eder, ayrıca bundan sonraki meşru mücadelemizde demokrasiye darbe uygulayan bu örgüte karşı Avrupa Konseyi çatısı altında beraber çalıştığımız siz değerli dostlarımızın desteklerinin devamını dilerim.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler