Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, "Eğitimin Devamlılığına Engel Yoktur" projesi kapsamında engellilere yönelik okuma yazma kursu başlatıldığı bildirildi.

        Kırşehir Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce Engelliler Destek Programı çerçevesinde hazırlanan proje ile engelliler için çalışma yapıldığı belirtildi.

        Proje ile açılan okuma yazma kursunun Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri ile işbirliği içinde yürütüldüğü vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Eğitimin Devamlılığına Engel Yoktur projesi Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikle yürütülmekte olup, ilimizde ikamet eden okuma ve yazma bilmeyen engelli vatandaşlarımıza yönelik 120 saat kurs, Endüstri Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinde başlatılmıştır. Kurs sonunda engelli vatandaşlarımız okuma yazma öğrenerek yaşam kaliteleri yükselecek, kendilerine öz güven gelecek, bir başkasına bağımlılıktan kurtulacak, sosyal hayatta yaşantıları kolaylaşacak. Kamu kurum ve kuruluşlarında işlerini takip edebilecek, aradıkları bir adresi bulabilecekler, topluma katılan bireyler olarak iş ve sosyal hayata tutunmaları sağlanacaktır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler