Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa merkez Osmangazi ilçesinde, Yusuf Eygören'in yumurta kabuğundan objelere hayat verdiği "Yumurtadan Sanata" isimli sergi, sanatseverler ile buluştu.

        Bir alışveriş merkezinde açılan sergide, özel bir matkapla içi boşaltıldıktan sonra şekiller verilerek ışıklandırılan tavuk yumurtaları yer alıyor.

        Sanatçı Eygören, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu sanatı ilk kez Çin'de gördüğünü ve 10 yıldır yaptığını söyledi. Çin'den Türkiye'ye döndüğünde, yumurta alarak bu işe başladığını belirten Eygören, "Bu iş zor değil. İsteyen herkes yapabilir. Sadece biraz sabır işi. Yurt dışında yapanlar sadece yumurta üzerinde işlem yapıp bırakıyorlar. Biz içine bir de ışık koyduk. Kırılmasın diye de cam fanusa aldık. Daha güzel bir şey ortaya çıktı. Bu işe devam edip, ilerletmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

        Eygören, sergideki objelerin hazırlanma süreci ile ilgili de şu bilgileri verdi:

        "Bu işleme başlarken önce yumurtayı yıkıyoruz, daha sonra içini boşaltıyoruz. Kırılma ihtimali artmasın diye yumurta kurusun diye bekliyoruz. Kuruduktan sonra çok hızlı devirli bir matkapla yumurtayı yavaş yavaş deliyoruz. En son işlem olarak da içine ışık koyarak cam fanus içine alıyoruz. Deve yumurtası zaten sağlam, onunla kolay yapılır. Tavuk yumurtası hassas olduğu için ben ona yöneldim. Benim için vazgeçilmez bir hobi oldu, başladığım günden beri yapmadan duramıyorum."

        Eygören, yumurta kabuğundan hazırlanan renkli objeleri beğeniyle inceleyen ziyaretçilerin gösterdiği ilgiden duyduğu mutluluğu ifade etti.

        Sergi, 26 Ekim'e kadar açık kalacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler