Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığında görevliyken Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı, Köyceğiz ilçesindeki Denizcilik Meslek Lisesi'ne verildi.

        Köyceğiz Milli Eğitim Müdürlüğü, Köyceğiz Denizcilik Meslek Lisesi'nin adını, Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilmesi için Kaymakamlığa teklif sundu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ad Verme Komisyonu, okulun adının değiştirilmesini uygun görüldü.

        Yetkililer, okulun tabelasını indirerek yerine Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tabelasını astı. Daha sonra okulun yeni adının duyurulması amacıyla bahçede aşure etkinliği düzenlendi.

        Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz şehitlerine Allah'tan rahmet, gazilere de acil şifalar diledi ve okulun adının ilgili birimler ve Bakanlık onayıyla değiştirildiğini söyledi.

        İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Karabağ ise 15 Temmuz gecesi hain bir kalkışma ile karşı karşıya kalındığını ifade ederek şunları kaydetti:

        "Ülke olarak çok önemli bir badire atlattık. O günün birçok kahramanı var. Ömer Halisdemir de onlardan bir tanesi. Bugün buradaysak rahat bir ortamdaysak onların sayesinde. 5 tane meslek lisemiz var ve isimleri zaman zaman karışıyor. Ömer Halisdemir'in anısını yaşatmak, anmak ve öğrencilerimize, gelecek nesillere aktarmak amacıyla okulumuzun adını Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirdik."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler