Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TOKAT (AA) - Erbaa ilçesinde 15 Temmuz demokrasi şehitlerini anma sergisi açıldı.

        Erbaa Tepeşehir Yatılı Bölge Ortaokulu tarafından okul salonunda Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)15 Temmuz darbe girişimi ve devamında yaşanan olayların kronolojik olarak fotoğraflarla anlatıldığı sergi büyük ilgi görüyor.

        Ortaokul Müdürü Harun Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "15 Temmuz tarihinde demokrasimize ve devletimize karşı bir darbe girişimi olmuştur. Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu, halkımızın desteği ve Cenab-ı Hakk'ın yardımı ile bu darbe girişimi bertaraf edilmiştir." dedi.

        15 Temmuz'un çok önemli bir tarih olduğunu dile getiren Uzun, "Bu demokratik kazanımların öğrencilerimize ve velilerimize anlatılması gerekiyordu. Bu aynı zamanda öğretmenlerin bir vazifedir, bu bağlamda 25 kare fotoğraftan oluşan bir sergimiz var. Aynı zamanda film gösterimlerimiz var. Sergimizi 600'e yakın öğrencimiz 150'ye yakın velimiz ziyaret etti. Öğrencilerimize şehitlerimizi hatırlatmak, bunu gelecek nesillere aktarmak gerekiyor. Çocuklarımıza 15 Temmuz'u çok iyi anlatmak gerekiyor." diye konuştu.

        Serginin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na kadar açık kalacağı öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler