Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Van'da, eski Edremit Belediye Başkanı Sevil Çetin, tutuklu yargılandığı davada tahliye edildi.

        İpekyolu ve Edremit ilçelerinde sözde "öz yönetim" ilan ettikleri gerekçesiyle tutuklanan eski Edremit Belediye Başkanı Çetin ve eski İpekyolu Belediye Başkanı firari Aygül Bidav'ın da aralarında bulunduğu 6 sanıklı davanın duruşması görüldü.

        Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanıklar Çetin ve Mehmet Batu hazır bulundu.

        Duruşmada söz alan sanık avukatlarından Murat Timur, davaya konu sözde "öz yönetim" ilan edilen açıklamayı müvekkili Çetin'in yapmadığını savunarak, tahliyesini talep etti.

        Mahkeme heyeti, verdiği aranın ardından tutuklu sanıklar Sevil Çetin ile Mehmet Batu'nun adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

        - Olay

        Van'da 15 Ağustos 2015'te Edremit ve İpekyolu ilçelerinde sözde "öz yönetim" ilanına ilişkin yapılan basın açıklamasına katılarak destek verdikleri gerekçesiyle 6 sanık hakkında "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" ve "terör örgütüne üye olmak" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talebiyle dava açılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler