Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Alarko Holding Genel Koordinatörü Ayhan Yavrucu, Cengiz Holding ve Alarko iş birliğiyle Meram Elektrik Dağıtım AŞ'yi (MEDAŞ) 2009 yılında devraldıklarını belirterek, "Devir öncesinde 2010 -2015 yılları arasında 703 milyon lira yatırım yaptık. 2016-2020 yıllar arasında da planladığımız yatırım tutarı 1,3 milyar liradır." dedi.

        Meram ile Sakarya EDAŞ Çağrı Merkezleri'nin açılışında konuşan Yavrucu, 1,3 milyarlık yeni yatırımın 258 milyon lirasını bu yıl bitmeden tamamlayacaklarını söyledi.

        Yavrucu, MEDAŞ’ı özelleştirme ihalesi sonucu 2009 yılının kasım ayında, dünya ekonomik krizinin tepe yaptığı bir noktada devraldıklarını aktararak, "Biz Türkiye’ye hep inandık ve inanmaya da devam edeceğiz." diye konuştu.

        Yatırımlara devam edeceklerini belirten Yavrucu, açılan merkezde elektrik dağıtımındaki 3 bin personeli ile yaklaşık 4,5 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti verileceğinin altını çizdi. Yavrucu şöyle devam etti:

        "Geçen 6 yılda MEDAŞ’ı yeniden organize ederek, genç ve oldukça dinamik olan kadromuzun eğitimine büyük önem verdik. 'Müşteri velinimetimizdir' sözünün karşılığının ancak yetişmiş insan gücüyle yerine getirilebileceğine yürekten inanıyoruz. Devir öncesinde yani 2009 yılında yapılan tüm yatırım tutarı 36 milyon lirayken, 2010-2015 yılları arasında 703 milyon lira yatırım yaptık. 2016-2020 yıllar arasında da planladığımız yatırım tutarı 1,3 milyar liradır. Bunun 258 milyon lirasını bu yıl yapmış olacağız."

        Sakarya EDAŞ'ın Konya'da istihdam sağlayacak diğer çağrı merkeziyle birlikte açılan MEDAŞ'ın vereceği hizmete de değinen Yavrucu, "500 bin çağrının karşılanması için gerekli alt yapının oluşturulduğu merkez, 150 kişiye istihdam sağlayacak." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler