Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Türkiye’nin enerji dünyasındaki rolünün her geçen gün daha da güçlendiğini belirterek, "Türkiye bölgesel enerji politikaları açsından artık sözü daha fazla dinlenen ülke konumuna ulaştı. Bu gerçek tüm görüşmelerimizde muhataplarımız tarafından bize ifade ediliyor." dedi.

        Yılmaz, Meram ile Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ'nin (EDAŞ) Konya'daki Çağrı Merkezi açılışında konuştu.

        Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği ERRA’nın 15. Enerji Yatırım ve Düzenleme Konferansı için yurt dışında olduklarını kaydeden Yılmaz, orada yaptıkları görüşmelerde sıkça duydukları bir gerçeği yeniden gözleme fırsatı bulduklarını dile getirdi.

        Türkiye’nin enerji dünyasındaki rolünün her geçen gün daha da güçlendiğine işaret eden Yılmaz, şöyle konuştu:

        "Türkiye bölgesel enerji politikaları açısından artık sözü daha fazla dinlenen bir ülke konumuna ulaştı. Bu gerçek, tüm görüşmelerimizde muhataplarımız tarafından bize ifade ediliyor. Bu durum, kurum olarak bizi daha fazla çalışmaya motive ediyor. Türkiye’nin kısa sürede aldığı bu mesafe sektörde yer alan her oyuncunun, her yöneticinin sorumluluğunu daha da artırmaktadır. Enerjide bölgesel bir aktör olma yolunda ilerleyen Türkiye’nin kendi piyasalarındaki enerji sorunlarını da asgari düzeye indirmesi gerekmektedir. Özellikle müşteri memnuniyeti konusunda da Avrupa standartlarının üzerine çıkmamamız için herhangi bir neden yoktur."

        - "Asıl patron tüketici"

        Yılmaz, tüketicinin asıl patron olduğu elektrik piyasasında kaliteli hizmetin asla ikinci plana itilemeyeceğini, bu yüzden EPDK olarak çağrı merkezlerine büyük önem verdiklerini ifade etti.

        Elektrik abonelerinin en az yüzde 95’inin çağrı merkezlerine ulaşmasına imkan tanıyacak bir alt yapı kurulmasına yönelik düzenlemeleri hatırlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

        "Vatandaşlarımızın bu çağrı merkezlerini aradıklarında 45 saniye içerisinde karşılarında bir muhatap bulmalarını zorunlu kıldık. Unutulmamalıdır ki EPDK tüketici odaklı bir kurumdur. Kurum olarak asli görevimiz, elektrik enerjisinin kesintisiz, kaliteli ve ekonomik olarak tüketicilere temin edilmesi için düzenleme ve denetim yapmaktır. Tüm dağıtım şirketlerinin çağrı merkezleri ile ilgili belirlenen kriterlere uygun çalışmalarını bekliyoruz. Hatta belirlediğimiz kriterlerden daha üstün performans sergileyerek müşteri memnuniyeti konusunda birbirleri ile rekabet içerisinde olmalarını bekliyoruz. Tüketicilerimiz memnun oldukça, onu memnun eden şirketler kazanacak. Tüketicilerimiz mağdur oldukça ya da üzüldükçe onları üzen şirketler de üzülecek ve kaybedecektir."

        Çağrı merkezlerinin kurulmasıyla asıl işin şimdi başladığını belirten Yılmaz, çağrı merkezlerinde telefon başında bekleyen operatörün de vatandaşın sorununu çözmek için sahada görev yapan mühendisin de tüketici memnuniyeti için yatırım yapan, istihdam sağlayan şirket yöneticilerinin de bunu unutmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler