Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİLECİK (AA) - Bilecik Valisi Süleyman Elban, Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencileriyle bir araya geldi.

        Vali Elban, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İşletme Bölümü, Yönetim ve Denetim Kulübü tarafından "Girişimciler ve yöneticiler İİBF'lilerle buluşuyor" konulu söyleşide, 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetiminden mezun olduğunu söyledi̇.

        İçişleri Bakanlığı teşkilatı içerisinde kaymakamlık görevlerinin ardından Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü, Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunduğunu, bu süre zarfında mülki idarenin değişik boyutlarını görme, anlama fırsatını yakaladığını ifade eden Vali Elban, 13 yıl boyunca mahalli idareler reformu kapsamında hazırlanan kanunlar ile diğer ikincil ve alt düzenleme çalışmalarında yer aldığını söyledi.

        Öğrencilik yıllarına değinen ve eğitim sırasında valilerin veya kaymakamların anlattıkları hatıra, anı ve tecrübelerin kendilerine büyük katkı sağladığını ifade eden Vali Elban, şöyle konuştu:

        "Kaymakamlık sınavını dereceyle kazandım. Her dönemde kendinize rol model birilerini seçersiniz. Ama o rol model her zaman o meslekte de olmak zorunda değildir. Okulda eğitim görürken görüştüğünüz kişilerden bilgi almak bir anlamıyla staj yapmış oluyorsunuz. Hem size rol model oluyor hem meslekle ilgili fikir sahibi hem de motive oluyorsunuz. Hiçbir üniversitenin müfredatı meslek hayatına başladığınızda bire bir onu karşılaması mümkün değildir."

        Vali Elban öğrencilere tavsiyelerde de bulunarak, "Öğrenci olmanın keyfini çıkarın. Öğrencilik bir keyiftir. Bu dönem bittikten sonra asla bir daha geri getiremezsiniz. Gezip ve eğlenebilirsiniz ama bunları yaparken mutlaka denge gözetin. Aynı zamanda sizi okutmak için çalışan ve çabalayan bir aileniz olduğunu bilmelisiniz. Hedefinizi her zaman geniş tutun." ifadesinde bulundu.

        Bilecikle ilgili görüşlerini aktaran Vali Elban, şehrin hem sanayi hem doğal hem de diğer zenginliklerinden faydalanamadığını kaydetti.

        Daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtlayan vali Elban'a Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, katılımından dolayı üniversitenin ambleminin bulunduğu tabağı hediye etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler