Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNCELİ (AA) - Tunceli'de 4 gün önce terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan ve biri yaralı 14 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyon sona erdi.

        Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, jandarma özel harekat (JÖH) timleri başta olmak üzere zırhlı araçlar desteğindeki güvenlik güçleri, 16 Ekim'de kent merkezine bağlı Tunceli-Pülümür Karayolu yakınındaki Kutudere Vadisi'nde, keşif ve gözetleme faaliyeti yürüten İnsansız Hava Aracının (İHA) bir grup teröristi tespit etmesi üzerine operasyon başlattı.

        Terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması amacıyla başlatılan operasyona, İHA ile helikopterler de havadan destek verdi.

        Operasyonda, helikopterler ile bölgeye sevk edilen takviye JÖH timleri, kırsal arazideki ağaçlık alanlarda teröristleri yakalamak için arama tarama faaliyeti yürüttü.

        Helikopterlerin de havadan teröristlerin bulunabileceği alanları ateş altına aldığı bölgedeki operasyonda, Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları da terör hedeflerini imha etti.

        Güvenlik güçlerinin zorlu arazide 4 gündür sürdürdüğü, zaman zaman sıcak temasın yaşandığı ve biri yaralı 14 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyon tamamlandı.

        Operasyonda, hafif yaralı olarak yakalanan kadın teröristin ise jandarmadaki sorgusunun sürdüğü belirtildi.

        Hava destekli operasyonda, 6 kadın ve 7 erkek olmak üzere 13 terörist etkisiz hale getirilmiş, bir kadın örgüt mensubu yaralı yakalanmıştı.

        Güvenlik güçlerince bölgedeki aramalarda, terör örgütü mensuplarına ait sığınak ve yaşam alanlarının yanı sıra bir M-16 ile 7 kalaşnikof piyade tüfeği, bu silahlara ait 846 fişek, 400 kilogram amonyum nitrat, el bombaları, jeneratör, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile yaşam ve temizlik gereçleri bulunmuş, sığınak, depo ve yaşam alanları imha edilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler