Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da yatalak olan kayınbabasını başına çekiçle vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

        Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasına, sanık İsmail Çilingir ile maktulün eşi Nadiye ve oğlu Aziz Çilingir ile taraf avukatları katıldı.

        Sanık savunmasında, kendisini kayınvalidesi Nadiye ile kayınbiraderi Aziz Çilingir'in azmettirdiğini ileri sürdü.

        Cinayeti işlemesi karşılığında kendisine arsa, bahçe ve minibüs durağı vaat edildiğini ileri süren sanık Çilingir, "Onlara kayınbabama bakmak zor geliyordu. Her ikisi de kayınbabamı öldürmemi istedi. Önce kabul etmek istemedim. Kayınvalidem 'eğer bu işi yapmazsan seni kızımdan boşatırım, çocuğunu elinden alırım' diye tehdit etti. Ben de bunun üzerine kayınbabamı öldürmeyi kabul ettim. Olay günü, kayınvalidem Nadiye bana 'anahtarı ayakkabılığa koyuyorum. Çekiçle vurur öldürürsün' dedi. Eve gittiğimde ayakkabılığın bulunduğu yerde çekiç vardı. İçeri girdiğimde kayınbabam uyanıktı. Bir şey söylemeden çekiçle vurdum ve evden çıktım." iddiasında bulundu.

        Nadiye ve Aziz Çilingir ise sanığın suçlamalarını kabul etmedi.

        Mahkeme heyeti, İsmail Çilingir'i "kendini savunamayacak kişiyi öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti.

        Seyhan ilçesine bağlı Karakuyu Mahallesi'ndeki evde geçen yıl 15 Kasım'da 8 yıldır felçli olan 55 yaşındaki Selami Çilingir'i eşi Nadiye Çilingir öldürülmüş halde bulmuş, katil zanlısının, maktulün damadı İsmail Çilingir olduğu ortaya çıkmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler