Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Dünyada bizim kadar krizi iyi yönetebilen ülke sayısı yok veya çok azdır." dedi.

        Karaloğlu, AFAD tarafından il merkezindeki bir otelde düzenlenen Türkiye Afet Müdahale Planı Bölgesel Saha Uzantılı Masabaşı Tatbikatı'nda yaptığı konuşmada, tatbikatın çok önemli olduğunu vurguladı.

        Türkiye'de genelde bütün planların yapıldıktan sonra dosyasına konulduğunu, müfettiş geldiğinde ise çıkarılıp gösterildiğini anlatan Karaloğlu, tatbikatta Antalya, Isparta, Burdur ve Afyonkarahisar İl Afet Müdahale planlarının hem kendi içerisinde tutarlılığının hem de iller arasında yardımlaşmasının Türkiye Afet Planına uyumlu olup olmadığının test edileceğini anlattı.

        Karaloğlu, depremi yaşamış ve yönetmiş bir vali olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu:

        "Türkiye'nin krizi yönetmede sorunu yok. Problem ortaya çıktıktan sonra problemi çok iyi şekilde yönetiyoruz. Dünyada bizim kadar krizi iyi yönetebilen ülke sayısı yok veya çok azdır. Bunu Van'da yaşamış bir arkadaşınız, kardeşiniz, valiniz olarak söylüyorum. Bir senede 25 bin konutu, eksi 18-20 derecelerde yapabilecek dünyada başka bir ülke yok. Riski yönetmede bu kadar başarımız var mı? Maalesef orada iyi değiliz. 2011 Van depreminden sonra Başbakanlığa bağlı AFAD Başkanlığının kurulmasından sonra çok mesafe aldık. Ama hala almamız gereken çok mesafe var. Riski yönetebilirsek, yani afete, acil duruma, afet yaşanmadan, acil durum gelip kapıyı çalmadan hazırlıklı olabilirsek o zaman zaten afetin verdiği, acil durumun doğuracağı ekonomik, sosyal, toplumsal zararları otomatik olarak ortadan kaldırıyorsunuz. Bugün yaptığımız iş riski yönetmektir."

        - "Afete her an hazırlıklı olacağız"

        Tatbikata kamu kurumları, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katıldığını ifade eden Karaloğlu, acil müdahale planlarında herkesin görevinin planlandığını söyledi.

        Karaloğlu, Türkiye deprem kuşağında olduğunu hatırlatarak, "Nüfusun neredeyse yüzde 90'ı birinci ve ikinci derece deprem riski bulunan deprem kuşağında yaşıyor. Bunu değiştirme şansımız var mı? Hayır. Deprem olacak. Depremi engelleme şansınız yok. Fay hattının yerini değiştirme şansınız da yok. O zaman ne yapacağız? Depremle yaşamayı öğreneceğiz. Deprem gerçeğini bilerek, afete her an hazırlıklı olacağız." diye konuştu.

        Konuşmanın ardından, senaryo gereği Antalya, Isparta, Burdur ve Afyonkarahisar illerinde meydana gelen depremler sırasında yapılan ve sonrasında yapılacak çalışmaların planlamaları soru cevap şeklinde test edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler