Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Valilik, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından okul çevrelerinde güvenlik önlemleri alındığını bildirdi.

        Valilikten yapılan açıklamada, yeni eğitim-öğretim döneminde öğrencilerin eğitimlerini güvenli ortamda sürdürebilmeleri için okul ve çevrelerinde çeşitli güvenlik önlemleri alındığı belirtildi.

        Eğitim faaliyetlerini olumsuz etkileyecek ve öğrencileri rahatsız edecek olayların önlenmesine yönelik alınan karar kapsamında çalışmaların aralıksız sürdüğünün ifade edildiği açıklamada, okul çevrelerinde değişik tarihlerde yapılan denetimlerde okulla ilişiğinin olmadığı 140 şahsın Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgulamasının yapıldığı kaydedildi.

        Yapılan kontrollerde, maksat dışı bıçak taşıdığı tespit edilen yaşı küçük bir şahıs ve okulla ilişiği bulunmadığı tespit edilen yaşı küçük iki şahısın Çocuk Şube Müdürlüğüne götürüldüğünün belirtildiği açıklamada, şöyle denildi:

        "Denetimlerde 3 şahsa Kabahatler Kanunu gereğince kişi başı 219 lira idari yaptırım uygulandı. 2 şahsa Kabahatler Kanunu gereğince kişi başı 105 lira idari yaptırım uygulandı. 1 şahsın üzerinden 25 gram esrar maddesi ele geçirildi. Okul çevresinde bulunan 2 internet kafeyle ilgili iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı bulunmadığı için gerekli işlem yapıldı. Okul güvenliği önceliğimizdir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler