Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Arifiye ilçesinde "radyoaktif madde" olduğu iddia edilen evin bulunduğu sokaktaki karantina kaldırıldı.

        Neviye Mahallesi Irmak Sokak'taki evde radyoaktif madde bulunduğu ihbarı üzerine inceleme yapan UMKE, AFAD ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) yetkililerinin karantinaya aldığı sokaktaki tedbirlere son verildi.

        Tedbirlerin kaldırılmasının ardından sokak başında bekleyen vatandaşlar evlerine girmeye başladı.

        Kızılcık Barajı'nda işçi olarak çalışan Cumhur Tarık B'nin amcasının oğlu 16 yaşındaki Eyüp B. baraja gitmiş, baraj inşaatında boru kaynaklarında sızdırmazlık testi yapan (Röntgen çeken) tespih şeklindeki radyoaktif madde yaydığı düşünülen parçayı alarak evine götürmesi sonucu rahatsızlanmıştı. Olay sonrası Eyüp B'nin kaldırıldığı Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Merkezi ile evinin bulunduğu sokak karantinaya alınmıştı. Bölgede UMKE, AFAD ve TAEK yetkilileri inceleme yapmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler