Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Genç STK Platformu, Halep'te gerçekleştirilen katliamları kınadı.

        Genç STK Platformu Temsilcisi Hamza Burak Atalay, yaptığı açıklamada, Halep'te gerçekleştirilen katliamları kınayarak, Halep için uykusuz kalınması çağrısında bulundu.

        Atalay, 6 yıldır Suriye'de uluslararası yasalar umursanmadan silahsız insanların üstüne bomba yağdırıldığını belirtti.

        Halep'teki saldırılara tepkisiz kalan tüm vicdan sahiplerine "Halep için uykusuz kalmalısınız" diye seslenen Atalay, şöyle konuştu:

        "Uluslararası toplum Halep'teki saldırıları görmezden gelmektedir. Suriye halkı ile dost olduğunu iddia eden birçok ülke lideri gizli anlaşmalar yaparken, Rusya, İran ve Esed rejimi, Halep ve diğer şehirlerde kuşatma altında kalan silahsız insanlara karşı hain saldırılara devam etmektedir. İnsanlar orada katlediliyor. Şu anda yoğun bakımda yatan hastaların fişleri elektrik olmadığı için çekiliyor. Hastaneler işlemez hale geldiğinden ameliyatlar yapılamıyor. Uluslararası anlamda yasak silahlar kullanılıyor. Son üç ayda 4 kez kimyasal silah kullanıldı ve kullanılmaya devam ediliyor."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler