Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - MUSTAFA GÜNGÖR - Toros Dağları'nın eteklerinde hayvancılıkla geçimini sağlayan Yörük bir ailenin oğlu olan ve güreş dışında kalan zamanlarda ailesinin yanında çobanlık yapan 13 yaşındaki Hamza Zopalı, bu yıl üst üste 5 kez elde ettiği Türkiye şampiyonluğunun ardından Balkan Şampiyonası'nda da birincilik kürsüsünü kimseye bırakmadı.

        Güreşçi ağabeyleriyle birlikte köylerinde çobanlık yaparken henüz çocuk yaşlarda bu sporla tanışan Hamza, ağabeylerinin yönlendirmesiyle Mersin Güreş Eğitim Merkezi'nde profesyonel güreş eğitimine başladı.

        Merkezde 3 yıldır eğitim alan Hamza, bu yıl içerisinde 13-14 Yaş Okullararası Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası, 11-13 Yaş Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası, doktor raporu ile bir üst yaş grubunda mücadele ettiği 14-15 Yaş Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası, 11-13 Yaş Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası ve yine doktor raporuyla katıldığı 14-15 Yaş Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası'nda birincilik elde etti.

        Son olarak Bursa'da 14-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 2. Balkan Güreş Şampiyonası minik erkekler kategorisinde şampiyon olan Hamza Zopalı, büyükler kategorisinde dünya şampiyonluğu ve olimpiyatlarda altın madalya kazanmak istiyor.

        - "Olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum"

        Hamza Zopalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sıkı bir çalışma yaptığını aynı zamanda beslenmesine de dikkat ettiğini söyledi.

        Ailesinin hayvancılıkla uğraştığını anlatan Hamza, "Ailem şu an yaylada. Ben hafta sonları boş olduğum zamanlarda yaylaya gidiyorum. Yaylaya çıktığımda keçileri otlatmaya götürüyorum." dedi.

        Bu yıl 5 kez üst üste Türkiye şampiyonu olduğunu anımsatan milli sporcu, şöyle devam etti:

        "5 kez üst üste şampiyonluğa ulaşmak zor ama çalışınca oluyor. Güreşler üst üste geldiği için biraz yoruluyorduk ama yine de başarılı oldum. Balkan Şampiyonası'nda da 38 kiloda birinciliğe ulaştım. Bulgaristan ve Makedonya'dan rakiplerimi yendim. Rahat güreştim. Rakibimi yendiğim zaman Türk bayrağının göklerde dalgalandığını düşünüyorum. Ona göre güreşiyorum."

        Türkiye'de kendi kategorisinde hiç rakip kalmadığını ve hepsini yendiğini belirten Hamza, "Şimdi de yurt dışındaki rakiplerimi yenmeye başladım. Allah'ın izniyle olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum. Çalışınca her şey oluyor." diye konuştu.

        Hamza Zopalı, dünya ve olimpiyat şampiyonu olan Taha Akgül ile de tanışmak istediğini sözlerine ekledi.

        - Kaşten: "Üstüne koyarak devam etti"

        Mersin Güreş Eğitim Merkezi antrenörlerinden Duran Kaşten de Hamza'nın bu yıl elde ettiği şampiyonluklarla rekor kırdığını kaydetti.

        Hamza'nın elde ettiği başarılarının ardından milli takım kampına da seçildiğini belirten Kaşten, "38 kiloda Balkan Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etti. Çok şükür orada da şampiyon oldu. Hamza gayretli bir çocuk. Güreşe başladığı ilk günden itibaren hiç antrenmanları bırakmadı, üstüne koyarak devam etti. Hatta sezon bittikten sonra Balkan Şampiyonası'na kadar 3-4 aylık ara vardı. O arada dinlenmesini söyledim. 1 ay hiç antrenman yapmadan izin verelim dedik. Hamza, '1 hafta dinlenip daha sonra antrenmanları bırakmam' dedi. Şampiyonluk da böyle geliyor." ifadelerini kullandı.

        Hamza Zopalı'nın merkezdeki diğer arkadaşlarına da örnek olduğunu ifade eden Kaşten, "Diğer arkadaşları da çok başarılı ancak onlar Hamza'nın gölgesinde kalıyor. Hamza'nın bu noktaya gelmesindeki en büyük pay takım arkadaşları. Ona antrenman veriyorlar. Hamza tek başına Hamza olmuyor. En büyük pay arkadaşlarının." diyerek sözlerini tamamladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler