Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - YAVUZ KARADUMAN - Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (Sür-Koop) Genel Başkanı Ramazan Özkaya, verimli geçen palamut avcılığının ardından balıkçının yeni umudunun denizlerin kraliçesi lüfer olduğunu bildirdi.

        Özkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balıkçının sezona palamut bolluğuyla neşeli başladığını söyledi.

        Son 10 yılın en verimli balıkçılığının yaşandığını anlatan Özkaya, şunları kaydetti:

        "Palamut bu sene balıkçıların yüzünü güldürdü. Son 10 yılın en verimli palamut avcılığı yapıldı bu yıl. Balıkçının da vatandaşında morali yüksek. Bu ayın sonuna kadar palamut avı devam eder, ondan sonra da lüfer ve hamsi başlar. Palamudun ardından balıkçının yeni umudu lüfer diyebiliriz. Özellikle Karadeniz ve İstanbul boğazında lüfer bolluğu olmasını bekliyoruz. Ancak palamudun bol olduğu dönemlerde hamsinin az olduğu gözlemlenmiştir. İnşallah bu yıl hamsi de lüfer de bol olur, hem balıkçımızın hem de vatandaşın yüzü gülmeye devam eder."

        Tekirdağ Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erdal Coşkunçay da, Tekirdağlı balıkçıların büyük umutlarla eylülde denize açıldığını ve palamut bolluğunun sevindirdiğini söyledi.

        -"Sezon oldukça bereketli geçiyor"

        Tekirdağ'dan gırgırlarla açılan balıkçıların, Marmara Denizi daha sonra ise Karadeniz'e geçtiklerini ifade eden Coşkunçay, "Sezon oldukça bereketli geçiyor. Bu yıl gerçekten son yıllara göre balık bolluğu yaşanıyor. Özellikle palamudun bol olması balıkçıları sevindirdi" diye konuştu.

        Balıkesirli balıkçı Yüksel Dursun da yaklaşık bir haftadır Tekirdağ açıklarında avlandıklarını söyledi.

        Birkaç hafta sonra palamut sezonunun sona ereceğini ve lüfer sezonunun başlayacağını anlatan Dursun, "Bu sene palamut bol miktarda vardı. Göç ile beraber palamutta azalma var. Önümüzdeki günlerde lüfer akımı olacak. Lüferin bol olacağını düşünüyoruz. Ümidimiz palamutla başlayan mutluluğun lüferle devam etmesi." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler