Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Malatya'da, Milli Eğitim Bakanlığı, İHH, Diyanetv İşleri Başkanlığı, Eğitim-Bir-Sen tarafından başlatılan "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar" projesi, bu sene de devam ediyor.

        Malatya Lisesi'nde gönüllülük esası ile devam eden proje ilgili açıklama yapan Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, eğitim camiası için haftanın son günü yorgun bir gün olduğunu, ancak böyle huzurlu bir etkinliğin de rahatlamalarına neden olacağını belirtti.

        Malatya'da 657 yetime kardeş olduklarını aktaran Tatlı, "Yetmiyor. Hedefimiz daha yüksek olmalı. Bin, belki bin 500. Biz, geleceğe doğru yürürken, öğrenciler olarak bugünkü davranışların gelecekte neler olacağını öne çıkarıyor." diye konuştu.

        İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin ise, geleceğin iyilik sever Türkiye'sinin inşası için 4 yıl önce vakıflarının teklifi ve ilgili kurumların kabulü ile projenin hayata geçtiğini hatırlattı.

        Dünyanın bir çok yerinde kan ve gözyaşı ortaya çıkarılırken kendilerinin de medeniyetlerinde bulunan insanın ve canlıların yaşaması için, barışın bir medeniyet olduğunu göstermek için projenin hayata geçtiğini aktaran Derin, bu hayırlı işin bu sene de devam edeceğini bildirdi.

        Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım da, Thomas Hobbes'a ait "İnsan insanın kurdudur" deyişini hatırlatarak, Batının medeniyet anlayışının insanı tüketmek olduğunu kaydetti.

        İslam medeniyetinde ise "İnsan insanın cennetidir" düşüncesinin var olduğunu aktaran Yıldırım, "Yani insanı biz yaşatmak için varız ,onlar tüketmek için var. Batı, imha etmek için varken bizler inşa etmek için varız. Bizim geleceğimiz ancak inancıyla değerleriyle inşa edilmiş bir gençliğe bağlı" şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler