Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - RAUF MALTAŞ - İçişleri Bakanlığınca yapılan görevlendirme sayesinde hizmetlerin ulaştığı Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, caddelerden sokaklara, parklardan yollara kadar büyük bir değişim yaşanıyor.

        Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği Suruç Belediyesine görevlendirilen Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, yıllardır adeta hizmete susayan yaklaşık 100 bin nüfuslu ilçe halkını hak ettiği hizmetle buluşturmak için yaklaşık 40 gündür yoğun bir çalışma yapıyor.

        İlçe genelinde sokak, cadde, park, bahçe ve okullarda hummalı temizlik çalışmalarının yapıldığı ilçede, eski çöp konteynerleri yenileriyle değiştirildi. İlçenin ana güzergahındaki caddede genişletme çalışmaları yapıldı, parke ve bordür taşları döşendi.

        Değişimin gözle görülür hale geldiği ilçenin daha güzel bir çehreye kavuşabilmesi için belediye personeli hizmetlerini çift vardiya olarak sürdürüyor.

        - İlçenin simgesi de onarımdan geçirildi

        Suruç Ovası'nın en meşhur ürününü simgeleyen, ilçe merkezindeki nar heykeli de yıllar sonra bakım ve onarımdan geçirildi.

        Mermer platform üzerinde, dostluğun ve cömertliğin simgesi olarak bir el içinde nar bulunan heykelin, kirlenmiş mermer parçaları yenileriyle değiştirildi. İlk defa ışıklandırılan heykel, bu sayede de geceleri farklı bir görsellik kazandı.

        - "Önceliğimiz temizlik oldu"

        Vali Yardımcısı Açıkgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve gelir gelmez kamu kurum ve kuruluşlarından 9 kişilik uzman bir ekiple çalışma planı çıkardıklarını söyledi.

        İlçede büyük temel eksiklikler olduğunu belirten Açıkgöz, şöyle devam etti:

        "Yıllardır Suruç'a belediye anlamında hiç hizmet gelmediğini gördük. Göreve geldiğimizde oluşturduğumuz ekip, ilçemizdeki mevcut durumu ve yapılması gerekenlerle alakalı bize bir rapor sundu. Biz bu noktada durum analizi yaptık. Kısa, orta ve uzun vadede yapılabilecek çalışmaların tespitini yaptık. Ardından hemen çalışmalarımıza başladık. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda önceliğimizin temizlik olduğunu gördük. Bununla alakalı olarak temizlik işlerine öncelik verdik. Temizlik anlamındaki çalışmaları tamamladıktan sonra ekiplerimizi ona göre ayarladık. Gerekli çalışma vardiyalarını düzene koyup, ekipman takviyesinde bulunduk. Temizlik işini hızlıca yaparak Suruç'un temiz bir ilçe olması için çalışmaları başlattık. Çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor."

        - Vatandaşlar memnun

        İlçe sakinlerinden Osman Deniz, çocuklarının eğitim gördüğü okulun çevre düzenlemesinin belediye ekiplerince yapıldığını söyledi.

        Hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Deniz, "Tozdan topraktan herkes kurtuldu. Ağaçlandırma yapılıyor, onu da bekliyoruz. Yapılan çalışmaları görüyoruz. Belediyenin hizmetlerinden çok memnunuz. İlçede trafik sorunumuz da var. O da çözülürse çok güzel olacak." dedi.

        İsmail Yıldız da belediye sayesinde ilk defa ilçede hizmet gördüklerini aktararak çalışmaların yürütülmesine destek olan başta işçiler olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler