Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Muşlu vatandaşlar, il dışında ikamet eden yakınlarına ezrak gönderiyor.

        İçerisinde peynir, tereyağı, bulgur, domates, kuru soğan ve birçok malzemenin bulunduğu kolileri kamyonlara yükleyen vatandaşlar, İstanbul, İzmir, Bursa ve diğer kentlere gönderiyor.

        Sungu beldesinde ikamet eden Remzi Kaynak, 12 çocuğunun İstanbul'da yaşadığını belirterek, onlar için önceden hazırlık yaptığını dile getirdi. Kaynak, kış gelmeden eşyaları paketleyip kamyonla çocuklarına gönderdiğini söyledi.

        Kargo ve otobüsle göndermenin masraflı olduğunu anlatan Kaynak, o nedenle kamyon kiralamayı tercih ettiklerini dile getirdi. Remzi Kaynak, çocuklarına her yıl kışlık gıda gönderdiğini ifade etti.

        Kaynak, "Her yıl ilkbaharda ekerek 4 aylık bir çalışma neticesinde topladığımız ürünleri paketledikten sonra kamyon kiralayıp il dışındaki akrabalarımıza gönderiyoruz." dedi.

        Muş'tan İstanbul'a her yıl erzak götüren kamyon sahibi Maşallah Çağlayan da köylerden aldığı malzemeleri taşıdığını anlatarak, "Yılda yaklaşık 60 kamyon erzak taşıyabiliyorum. Bu sefer de yaklaşık 50 aileden aldığım ürünleri sahiplerine teslim edeceğim." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler