Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanununun, işletmelere ilaç olacağını ve ticari hayata canlılık getireceğini kaydetti.

        Tin, KOBİ'lerin mali kaynak temininde taşınır varlıklarını da rehin gösterebilmelerine olanak sağlayan Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanun Tasarısının TBMM'de kabul edilerek yasalaştığını belirtti.

        Bu yasa ile işletmelerin finansa erişim noktasında önemli bir sorunun ortadan kaldırıldığını ifade eden Tin, şunları kaydetti̇:

        "Dünyada yaşanan ekonomik krizler, bölgede yaşanan olumsuz gelişmeler, uluslararası derecelendirme kuruluşlarına sipariş usulü not kırdırarak Türkiye'nin ekonomisini dalgalanmaya sürükleme gayretleri, PKK, DAEŞ, FETÖ gibi terör örgütlerine rağmen, ülkemiz büyüme hızını sürdürüyor. Türkiye'nin büyümesinin en güçlü dinamiği şüphesiz KOBİ'lerimizdir. KOBİ'ler için en önemli unsurların başında şüphesiz bankalar üzerinden sağlanan krediler gelmektedir. KOBİ'lerimizin can suyu niteliğinde kullandıkları krediler nefes almalarına, yaşamalarına ve hatta ekonomik sarsıntılara rağmen daha sağlam durmalarına kolaylık tanıdığı bilinen bir gerçektir."

        KOBİ varlıklarının yüzde 78’inin makine, teçhizat ve alacaklardan oluştuğunu da belirten Tin, "Makine, teçhizat ve alacaklar, kredi talebinde rehin olarak kullanılamıyordu. Bu da finans kaynaklarına ulaşımı oldukça zorlaştırmaktaydı. Bu düzenlemeyle finansmana erişimin en büyük engelini ortadan kaldırmış oluyoruz. KOBİ'ler artık finans kaynaklarına ulaşım süreçlerinde, taşınır varlıkların getirilerini de rehin olarak kullanılabilecek. İşletmelere ilaç olacak bu yasa, ticari hayata canlılık getirecektir." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler