Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Evinin önünde park halindeki arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 21 Ekim 1999'da yaşamını yitiren gazeteci-yazar Ahmet Taner Kışlalı, ailesi ve sevenleri tarafından anıldı.

        Kışlalı'nın hayatını kaybettiği yerde, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından gerçekleştirilen anma programına, Kışlalı'nın eşi Nilüfer Kışlalı'nın yanı sıra siyasiler, gazeteciler, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, Kışlalı'nın bu yılki anma törenin geçen yıllardaki anma törenlerinden farklı olduğunu belirterek, "Bundan 3 ay önce Türkiye, 15 Temmuz'da bir darbe girişimiyle karşılaştı. Bu darbe girişiminde kimler rol aldı? Devleti en küçük kademesine kadar kimler doldurmuştu? Baktık ki devletin çivisi çıkmış. Kışlalı'nın anlattıkları o derece haklı ve doğruymuş ki biz onun anlatmak istediği tehlikeyi çoğu zaman görememişiz." diye konuştu.

        Ahmet Taner Kışlalı'nın vefat ettiği güne kadar Atatürk ilkelerini anlatmaya devam ettiğini aktaran Gök, demokrasi uğruna bedel ödeyen aydınlara karşı olan sorumluluklarını yerine getireceklerini söyledi.

        ADD Genel Başkan Yardımcısı Uluç Gürkan ise Kışlalı'nın vefatının üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen bilgi dağıtmaya ve gençlere yol göstermeye devam ettiğini belirtti.

        Kışlalı, evinin önündeki programın ardından Ahmet Taner Kışlalı Parkı'nda da anılarak, parktaki heykelin önüne çelenk bırakıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler