Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - İskenderun Teknik Üniversitesinde (İSTE), "1. Sürdürülebilir Deniz Kaynaklı Biyoaktif Maddeler ve Biyo Materyaller Çalıştayı" düzenlendi.

        İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, yaptığı yazılı açıklamada, çalıştayın Türkiye, İskenderun ve İskenderun Körfezi için yeni bir başlangıç olabileceğini kaydetti.

        Bu konudaki çalıştayın ilk kez üniversitelerinde düzenlendiği vurgulayan Dereli, şu ifadelere yer verdi:

        "Bu çalıştay, konusunda bir ilktir. Denizlerden yeteri kadar faydalanamıyoruz. Deniz deyince, sadece su, balık, tatil, sahil akla gelmemelidir. Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşamamıza rağmen, ekosistemimizde bulunan milyonlarca deniz materyallerinden yeterince faydalanamıyoruz. Halbuki, denizin altı başka inanılmaz zenginliklerle ve endüstriyel ham maddelerle doludur. İnanın, istersek denizler bize yeter. Dilerim bu çalıştay hem İskenderun Körfezi'ne hem de Türkiye denizlerine ışık tutar ve bizler de bu ekosistemden daha etkin bir biçimde yararlanabiliriz."

        Çalıştaya, Rektör Yardımcısı ve Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, Doç. Dr. Yasemin Bircan Yıldırım ve Yrd. Doç. Dr. Yasin Erdoğan, İSTE Senato üyeleri, il ve ilçe kurum temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler