Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AĞRI (AA) - Ağrı Valisi Musa Işın, kentin Doğubayazıt ilçesinde 2 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirilmesine ilişkin, "2 terörist Doğubayazıt'a eylem yapmak için gelmişlerdi. Güvenlik güçlerimiz 'teslim olun' dedi, teslim olmayıp çatışmaya girdiler. İhanetlerini canlarıyla ödediler. Kim bu ülkeye ihanet ederse, isterse benim evladım olsun, bu ihaneti canının karşılığında ödeyecektir." dedi.

        Vali Işın, Doğubayazıt ilçesinde 40 derslikli İmam Hatip Lisesi ve pansiyonunun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, art niyetli, toplumu bölmek ve parçalamak isteyen kişilere ve terör örgütlerine Doğubayazıt'ı teslim etmeyeceklerini söyledi.

        Doğubayazıt halkının teröre destek vermediğini ve devletin yanında olduğunu belirten Işın, şöyle konuştu:

        "Doğubayazıt halkı eskisi gibi değil, yeni bir tefekkür ve anlayışla felaketin nereden geldiğini görmüş, devleti ve idaresi ile hareket etmektedir. 15 Temmuz'da bunu gördük. Gerek PKK'dan gerek FETÖ'den gerekse DEAŞ'tan gelen her türlü saldırı ve tehdit halkımızla bertaraf edilecektir. Hiçbir şekilde Türkiye'ye musallat olmuş olan PKK, FETÖ ve DEAŞ terör örgütlerine fırsat vermeyeceğiz. Halkımızın huzurunu kim bozarsa, halkımız ile bizi karşısında bulacaktır. Bunların ellerini de kıracağız, başlarını da koparacağız."

        Işın, dün Doğubayazıt ilçesinde 2 PKK'lının etkisiz hale getirilmesine de değinerek, "2 terörist Doğubayazıt'a eylem yapmak için gelmişlerdi. Güvenlik güçlerimiz 'teslim olun' dedi, teslim olmayıp çatışmaya girdiler. İhanetlerini canlarıyla ödediler. Kim bu ülkeye ihanet ederse, isterse benim evladım olsun, bu ihaneti canının karşılığında ödeyecektir. Herkes bunu bilsin. Biz çocuklarımızın imanlı yetişmesini istiyoruz. Biz, çocuklarımızın Peygamberimizin ve onun varisi olan Ahmed-i Hani'nin yolunda yürümesini istiyoruz. Biz Doğubayazıt halkının Ahmed-i Hani'yi rehber almasını ve onun yolundan yürümesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

        Vatandaşların ve özellikle de gençlerin terör örgütlerinin arkasından gitmesinin bölge halkına yakışmadığını dile getiren Işın, "Terör örgütlerinin, terör elebaşılarının arkasından gitmesi Doğubayazıt halkına ve gençlerine yakışmaz. Ahmed-i Hani dururken terörist başının peşinden gitmek, onu ilah kabul etmek, ona tapmak ülkeye ve kendilerine yapmış oldukları en büyük ihanettir. Biz Ahmed-i Hani'nin torunlarıyız, çocuklarıyız. Bizim teröristler ile çeteyle, PKK ve FETÖ ile hiçbir işimiz olamaz." diye konuştu.

        Işın, birlik ve beraberliğin önemine işaret ederek, şunları kaydetti:

        "Bizim Allah'ımız, Peygamberimiz, Kur'an-ı Kerim'imiz, kıblemiz, vatanımız, bayrağımız, milletimiz ve devletimiz bir. Bu birler hem Türkler hem Kürtler, Araplar, Zazalar ve bu topraklarda yaşayan 80 milyon için geçerlidir. Bunlardan vazgeçemeyiz. Bunlardan vazgeçtiğimiz zaman Suriye gibi oluruz. PKK, FETÖ, DEAŞ ve diğer terör örgütlerinin hepsi bir merkezden sevk ve kontrol ediliyor. Bunlara aldanmayalım. Bir terör örgütü dış destek almadan bir hafta ayakta kalamaz. PKK, 32 yıldır bu milletin kanını dökmektedir. PKK Kürtlerin dinine, imanına, namusuna, canına ve malına düşman."

        Işın, konuşmaların ardından öğrencilerle butona basarak okulun ve pansiyonun temelini attı.

        Törene, Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun ile çeşitli kurumların yetkililerinin yanı sıra öğretmen ve öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler