Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Mardin'in Ömerli ilçesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan geçici köy korucusu Hasan Gündüz'ün cenazesi, Kürtçe ağıtlarla defnedildi.

        Şehit korucu Gündüz'ün (44) Türk bayrağına sarılı naaşı, Ömerli Devlet Hastanesinden alınarak Beşikkaya Mahallesi'ne getirildi.

        Babaevinde helallik alınmasının ardından mezarlık yakınında düzenlenen törende, 4 çocuk babası şehidin ailesi ve yakınları Kürtçe ağıt yaktı.

        Törene katılan Kaymakamı Erol Korkmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ahmet Zafer İzcan ile Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, şehit yakınlarını teselli etmeye çalıştı.

        Törenin ardından şehit Gündüz'ün cenazesi, korucu arkadaşları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gözyaşları arasında toprağa verildi.

        Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Kandemir, hain ve kalleşçe yapılan saldırıyı nefretle kınadıklarını belirtti.

        Terör örgütü PKK'nın yaptığı hain saldırılarla amacına asla ulaşamayacağını vurgulayan Kandemir, "Şehit korucu arkadaşımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Acısını yüreğimizde hissediyoruz. Bu saldırılar birliğimizi, dirliğimizi asla bozamayacak." dedi.

        Ömerli ilçesinde dün PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda Gündüz şehit olmuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler