Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Samsun'un İlkadım ilçesinde, vatandaşlarına sahte geçici oturma belgesi temin ettikleri ileri sürülen Irak uyruklu 11 kişi yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, 19 Mayıs ve Hürriyet mahallelerinde sahte belge düzenleyerek Irak uyruklu kişilere geçici oturma belgesi verildiği ihbarını alan İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı.

        Ekipler, 19 Mayıs Mahallesi'nde Irak uyruklu kişilere ait iş yerlerinde arama yaptı. Aramalarda bilgisayar ile bazı belgelere el konulurken, Irak uyruklu B.N.H.İ. (34), W.H.A. (41), M.L. (25), M.I.M.S. (23), A.A.A. (41), A.F.H.A. (29), O.F.H.A. (23) ve A.S.K.A'yı (16) gözaltına alındı.

        Polis ekipleri daha sonra benzer olayları yaptıkları öne sürülen ve Irak uyruklu olan A.S.M.M. (28), A.A. (29) ve A.N.H.E'yi (28) de Hürriyet Mahallesi'ndeki bir iş yerinde yakaladı.

        Şüphelilerin sahte belgeleri başka illerden temin ettikleri, haklarında "resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık" suçlarından işlem yapıldığı öğrenildi.

        Şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler