Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi (TÜ) İpsala Meslek Yüksek Okulunda 2016-2017 akademik yıl açılış töreni gerçekleşti.

        TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, okulun konferans salonundaki törende, Edirne'nin Osmanlı'ya 92 yıl başkentlik yaptığını anımsattı.

        Türkiye'nin tarih boyunca önemli bir konumda yer aldığını vurgulayan Tabakoğlu, şunları kaydetti:

        "Türkiye'yi pehlivana benzetiyorum. Misak-ı milli sınırlarını, Musul'u sorgulamaya başlayan pehlivanı, aman ayağı kalkmasın, aman hafızası yerine gelmesin diye içine virüsleri, parazitleri devreye soktular. 15 Temmuz'da kuzu postuna bürünmüş düşmanlar aslında bu ülkenin bu gençlerin geleceğine ölümcül bir darbe indirmek istediler. Amaçları bir iç savaş çıkarmaktı. Irak'ta, Suriye'de olduğu gibi bu pehlivana ölümcül bir darbe indirmeye çalıştılar. Ama çok bir büyük bir millet olduğumuzu bütün dünyaya gösterdik. 260 can, 4 binden fazla yaralı sayesinde bu milletin geleceğini kurtardık. Şimdi içimizdeki parazitlerin arındığı daha güçlü bir Türkiye'yiz."

        Törene, İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, TÜ İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayati Arda, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler