Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya'nın Aksu ilçesinde çiftçilikle uğraşan İzzet Demiröz'ü, tasarlayarak öldürdükleri öne sürülen 2 sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

        Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Fadime Sayım ve Ahmet Bayram, müştekiler Nermin ve Deniz Demiröz ile tarafların avukatları katıldı.

        Duruşmada mütalaasını açıklayan Savcı Mustafa Piroğlu, sanık Sayım ile öldürülen İzzet Demiröz arasında duygusal bir ilişki bulunduğu ve maktulün zaman zaman Sayım'ın evine girip çıktığını belirtti.

        Fadime Sayım'ın, Ahmet Bayram ile de ilişkisi bulunduğu ve aralarında dini nikah kıydıklarını dile getiren Piroğlu, Sayım ve Bayram'ın anlaşılamayan bir nedenle Demiröz'ü öldürmek için plan yaptıklarını kaydetti.

        Piroğlu, kurgulanan plan gereği Fadime Sayım ve Ahmet Bayram'ın bir bahaneyle eve çağırdıkları Demiröz'ü başına vurarak önce bayılttıklarını ifade ederek, "Ardından Sayım ve Bayram, baygın halde olan İzzet'i önce iple boğarak öldürdü, daha sonra ise cesedi parçalara ayırıp foseptik çukuruna attı." dedi.

        Demiröz'ün cesedinin ailesinin şikayetiyle başlatılan soruşturma sonucu, Sayım ve Bayram'ın takibe alınmasıyla ortaya çıkartıldığına işaret eden Piroğlu, sanıklar için ayrı ayrı "tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

        - "Cinayeti planlamış olsaydık çöp poşeti kullanmazdık"

        Sanık Fadime Sayım, mütalaaya karşı savunmasında, öldürmede kesinlikle tasarlama olayı olmadığını, maktul ile 1996 yılından beri tanıştığını, öldürmek istese bu sürede bunu yapabileceğini söyledi.

        Demiröz'ü, daha önce verdiği paraların bir kısmını geri almak için eve çağırdığını savunan Sayım, "Ahmet, İzzet ile konuşmak istedi ama ben İzzet'in sinirli bir insan olduğunu söyledim. İzzet eve geldiğinde Ahmet'i görünce çok sinirlendi ve ikimize vurmaya kalktı. Olay bunun üzerine gelişti. Cinayeti planlamış olsaydık çöp poşeti kullanmazdık. Keşke ambulansı ve polisi arasaydık, üstümüze kalır diye bu şekilde parçaladık." diye konuştu.

        Sanık Ahmet Bayram ise mütalaaya karşı bir sözü olmadığını ifade etti.

        Mahkeme heyeti, tarafların mütalaaya karşı beyanda bulunması için duruşmayı erteledi.

        Antalya'nın Aksu ilçesinde 29 Haziran 2015'te İzzet Demiröz'ün parçalanmış cesedi foseptik çukurunda bulunmuş, olayla ilgili Fadime Sayım ile Ahmet Bayram tutuklanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler