Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Denizli Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Üstbirliği (Hay-Koop) Başkanı Mehmet Varol, Milli Tarım Projesi ile vahşi sulamanın yasaklanıp yağmurlama ve damlama sulamayı teşvik edici önlemlerin alınmasını i̇stedi̇.

        Varol, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Tarım Projesi'nin doğru bir yaklaşım olduğunu, üreticiler olarak yetkililere teşekkür ettiklerini ifade etti.

        Türkiye'nin su kaynaklarının azaldığını, bilinçsiz sulamanın toprağı çoraklaştırdığını ifade eden Varol açıklamasında, "2017 yılında uygulamaya geçireceğimiz milli tarım projeleri ile birlikte vahşi sulamayı yasaklayıp yağmurlama ve damlama sulamayı teşvik edici önlemler almasını istiyoruz." ifadesini kullandı.

        Üretici ile tüketici arasındaki aracılık sisteminde tekellerin bulunduğunu iddia eden Varol, şunları kaydetti:

        "Mevcut sistem üretici ile tüketici arasındaki makasın açılmasına neden oluyor. Bakanlığımızdan talebimiz, uygulanacak olan milli tarım projesi içinde aracılık sisteminin kontrol altına alınması, üreticinin kendi tarımsal örgütü olan kooperatiflerin sisteme dahil edilmesidir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler