Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, "Ayyar Hamza" ve "Kral Çıplak" adlı iki oyunla sezonu açtı.

        Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, 1964 yılından beri perdelerini hiç kapatmayan tiyatronun yarım asrı aşkın süredir hizmet verdiğini söyledi.

        Tiyatronun iki yeni oyunla perdelerini açtığını belirten Yılmaz, haftanın üç günü sanatseverlerle buluşacak tiyatro oyunlarının bilet satışlarına da başlandığını aktardı.

        Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosunun Ordu’nun önemli bir markası olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

        "1964 yılından bu yana perdelerini kapatmayan tiyatromuzun ayakta kalması için Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak, 1 milyon lira harcama yaparak tiyatro binamızı aslına uygun şekilde restore ettik ve Türkiye'de parmakla gösterilecek bir noktaya taşıdık. Başarıyla tamamlanan bir sezonun ardından OBBKT yeni sezon açılışını yaptı. Her bir yenilik elbette yeni bir heyecan demektir. Bu heyecanı Ordulu sanatseverler, tiyatro sahnesinde ve arka yüzünde emek veren arkadaşlarımızda da hissettik. Bu da gösteriyor ki tiyatromuz köklü ve geleceğe umutla bakıyor. Yıllık izleyici sayısı 10 binden 30 bine çıkan OBBKT, sanata olan olumsuz düşünceleri ve kaygıları ortadan kaldıracak. İzleyicilerimizi, oyunlarımızı keyifle seyretmeye davet ediyor ve yeni sezonun tiyatromuza, Ordu'muza ve sanat camiasına hayırlı olmasını diliyorum."

        Yılmaz, salı ve cuma akşamları "Ayyar Hamza" ve çarşamba günleri ise küçük seyirciler için "Kral Çıplak" adlı oyunların sahneleneceğini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler