Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nin Babaeski ilçesine bağlı Sinanlı köyünde, bir kişinin el ve ayakları bağlandıktan sonra benzin dökülüp yakılarak öldürülmesine ilişkin davada yargılanan 5 sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

        Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar Özcan D, Şevket B, Aydın M, Vakıf A. ve İbrahim K. ile öldürülen Birol D’nin annesi Nursel ve babası Ömer D. ile avukatları katıldı.

        Sanık Özcan D, savunmasında, amcasının oğlu Birol D’yi öldürdüğünü kabul ederek, pişman olduğunu söyledi.

        Birol D'nin kendisini yengesini taciz etmekle suçlamasının ardından yaklaşık 1 yıl önce aralarında husumet başladığını dile getiren Özcan D, olayla ilgili birçok kez tartışmalar yaşandığını kaydetti.

        Olayın başlamasına ve ölümle sonuçlanmasına sebep olan kişinin yengesi Nursel D. olduğunu ileri süren Özcan D, şunları kaydetti:

        "Ben üzerime atılan taciz suçlamasını kabul etmiyorum. Olaya sebep olan kişi Nursel'dir. Benim kendisine cinsel tacizde bulunduğumu söyleyerek Birol'u bana karşı kışkırttı. Sonuçta kendisi benim yengemdir. Benim ona karşı cinsel tacizde bulunmam için sapık olmam gerekiyor. Ben Birol ile barışmak için yanına gitmiştim. Onu arabaya aldım, bana vurmaya başlayınca ellerini bağladım. Konuşmaya çalıştım ama bana ağza alınmayacak sözler söyledi. Bir yerde durarak onu tehdit etmek için kıyafetlerini çıkarttım ve yaktım. Bu sırada bana ve aileme küfür etmeye başladı, kendimi kaybettim. Kendime geldiğimde Birol yerde yatıyordu. Öldüğünü anlayınca orada bırakıp gittim. Yaşanan olaydan dolayı pişmanım."

        İfade sırasında Nursel D. çantasını Özcan D'ye attı. Bunun üzerine Nursel D. ve Özcan D, kolluk kuvvetlerince mahkeme salonundan çıkarıldı.

        Diğer sanıklar Şevket B, Vakıf A, İbrahim K. ve Aydın M. ise suçlamaları reddetti.

        Kararını açıklayan mahkeme heyeti, 5 sanığa "tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 4'er yıl hapis cezası verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler